Het Centrum Ouderenpsychiatrie van Reinier van Arkel bevindt zich in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hier wordt naast psychiatrische behandeling ook complexe somatische zorg geboden. Laura Breuning benadrukt het belang van deze combinatie. “Ouderenpsychiatrie-afdelingen die niet direct verbonden zijn aan een ziekenhuis, moeten soms een ambulance inzetten voor somatische behandeling of diagnostiek. Dat is heel zwaar voor patiënten met een psychiatrische aandoening.”

Laura Breuning vindt het werken met ouderen op meerdere vlakken interessant. “Werken met ouderen is heel boeiend, doordat ze al een compleet leven achter de rug hebben,” vertelt ze. “Ook de complexe ziektebeelden met comorbide geheugenproblemen of somatische aandoeningen, maakt het vak erg boeiend. Samenwerken in een netwerk van zorgverleners en naasten is essentieel en een leuke uitdaging.”

Wil je meer van Laura Breuning zien, lezen of in contact komen met haar? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Laura Breuning of stuur haar rechtstreeks een bericht.