Wanneer kiest u voor een looprek?
Als een stok of krukken onvoldoende steun bieden, kunt u gebruik maken van een looprek. Een looprek is vooral geschikt voor mensen met weinig kracht in de benen of met een slecht evenwicht. Een looprek heeft vier poten en geeft daardoor veel steun. Fijn is ook dat het rek, als het wordt losgelaten, niet omvalt. Om uitglijden te voorkomen zitten er rubberen doppen onder het looprek. Houd goed in de gaten of daar profiel onder zit en vervang ze op tijd.

Wanneer kiest voor een rollator in plaats van een looprek?
Het looprek is niet geschikt als er sprake is van krachtvermindering of pijn in de armen. Dan kan beter voor een rollator worden gekozen. Andere nadelen van het looprek zijn dat je er niet stevig mee door kan lopen en dat je met een looprek weinig wendbaar bent Stevig doorlopen gaat ook niet met een looprek en verder is een looprek slecht wendbaar en onhandig bij het openen en sluiten van deuren. Een rollator heeft deze nadelen veel minder.

Soorten looprekken
Sommige looprekken zijn inklapbaar, zodat je ze ook makkelijk mee kunt nemen in bijvoorbeeld de auto. Als lopen met een rek pijn geeft aan de handen, kunt u zachte handvatten proberen. U kunt u bij een thuiszorgwinkel laten informeren over de verschillende soorten looprekken die op de markt zijn.