De nadruk van deze webinar ligt op verzorgenden en verpleegkundigen, maar is bedoeld voor alle zorgprofessionals die zich herkennen in het zorgzame/empathische en de neiging om meer voor anderen te zorgen dan voor zichzelf. Groen leert jou hoe je de regie kan pakken. Hoe je kan leven zoals jij dat wil: zonder maskers, zonder constant aan verwachtingen van anderen te willen voldoen en met eigenaarschap over je werk.

We beginnen met een probleemanalyse van jou en de zorg in brede zin. Daarna kijken we naar ieders kwaliteiten en valkuilen. Denk bijvoorbeeld aan jouw kwaliteit: zorgzaam zijn. Je valkuil is dan misschien wel: te zorgzaam zijn.

Vervolgens kijken we naar jouw persoonlijke regels. Denk bijvoorbeeld aan: ‘ik moet voor anderen zorgen’. Dit leidt tot bepaald gedrag, wat vaak ‘maskergedrag’ is. Wat daaronder ligt is jouw beperkende overtuiging. Ook daar zal Groen jou een inkijkje in geven.

Het is een interactieve webinar, dus houd pen en papier bij de hand. En zo kun je later nog eens teruglezen wat we allemaal hebben besproken!