Wat houdt seksueel geweld precies in? Hoe kun je het herkennen? Wat zijn de gevolgen en wat kun je als zorgprofessional doen? Op het congres ‘Seksueel geweld: wat wel & niet te doen?’ krijg je de unieke kans om in gesprek te gaan met vooraanstaande experts op het gebied van seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. Een complex en enorm belangrijk thema!

Geaccrediteerd voor 6 punten

Dit congres is voor iedereen binnen zorg, welzijn en onderwijs die meer wil weten over hoe je moet handelen bij (vermoedens van) seksuele grensoverschrijdingen en seksueel geweld. Over wat je wel en juist niet moet doen, en over de gevolgen ervan. Mensen met deze kennis zijn onmisbaar voor slachtoffers en om seksueel geweld in de toekomst te voorkomen.

Leerdoelen

Een zedenexpert bij de Nationale politie vertelt over haar vakgebied en werkwijze. Bekende (zeden)advocaat Richard Korver legt je in heldere taal de juridische aspecten van een zedenzaak uit. Organisatie Fabriek69 weet hoe je seksueel geweld signaleert en hoe je hierbij moet handelen, en Stop it Now! leert je hoe je het gesprek aangaat met (potentiële) daders.