Annemie Willems’ liefde voor de zorg begon op jonge leeftijd, na een bezoek aan een instituut voor mensen met een verstandelijke beperking. Een mooie carrière als verpleegkundige volgde, waarin ze zich steeds meer ging ontwikkelen naar hulpverlener gespecialiseerd in gezinnen waar ouders/kinderen een verstandelijke beperking hebben.

Ze is inmiddels gepensioneerd, maar Annemie blijft betrokken bij de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doet ze onder meer als vrijwilliger bij de werkgroep KVBO van Belangenvereniging Sien. “Ik vind het heel mooi om mijn expertise door te mogen geven aan de volgende generatie zorgverleners.”

Annemie vindt het belangrijk dat zorgverleners zich bewust zijn van het verschil dat ze kunnen maken voor een kind. Ze benadrukt het belang van het zien van het kind, en niet alleen focussen op de beperkingen die door indicaties, regels en wetten worden opgelegd. Annemie’s achtergrond en expertise maken haar een waardevolle bron van kennis en inspiratie voor zowel ervaren als beginnende zorgverleners.