Ze wilde vroeger journalist worden, maar Arianne Uijl zag ook het enthousiasme van haar familieleden die in de gehandicaptenzorg werken. Vooral het mooie contact met cliënten bracht haar uiteindelijk zelf richting de zorg. “Nu houd ik me veel bezig met levensverhalen van mensen, en dat is eigenlijk ook een vorm van journalistiek en schrijven”, vertelt ze. “Maar dan net even anders.”

Arianne Uijl begon als begeleider bij Stichting Philadelphia Zorg en studeerde in 2003 af als orthopedagoog. In die functie werkte ze een aantal jaar bij ASVZ en als hoofd behandeling bij Pluryn, om in 2017 weer terug te keren bij Philadelphia. Daar geeft ze nu onder meer advies en supervisie aan collega-orthopedagogen en psychologen rondom diagnostiek en behandeling bij ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast werkt ze al sinds 2011 als consulent bij het Centrum voor Consultatie en Expertise en is ze sinds 2009 voorzitter van het landelijke Netwerk Gedragskundigen voor Ouderen (NGO).

Ze deelt graag haar expertise en ontwikkelde producten voor de zorgpraktijk. Zo schreef ze het boek ‘Weten en vergeten’ voor cliënten en creëerde ze in 2012 het spel ‘Weten, vergeten en… begeleiden!’ dat in 2014 de tweede prijs won bij de Gehandicaptenzorgprijs (VGN). Arianne Uijl is sinds 2017 actief betrokken bij het project ‘(H)erken jij dementie?’.

Wil je meer van Arianne Uijl lezen, zien of met haar in contact komen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Arianne Uijl of stuur haar rechtstreeks een bericht.