Toch was zijn weg naar zijn droombaan lang. Voor hij aan verpleegkunde begon, deed hij de studie Hoger Laboratorium Onderwijs en Milieukunde. “Door de sociologische kant van Milieukunde, werd mijn liefde voor de sociale kant van de zorg aangewakkerd. Uiteindelijk besloot ik, vrij laat, verpleegkunde te studeren aan het HBO. Ik was toen 23 jaar.” Hij ging voor de HBO-V instellingen-variant. Deze maakte hij echter niet af, omdat hij zich niet thuis voelde in de psychiatrie en vanaf dat moment wist dat hij in het ziekenhuis wilde werken.

Uiteindelijk koos hij ervoor om in het academisch ziekenhuis Maastricht toch de opleiding tot verpleegkundige af te maken en daar kwam hij in aanraking met oncologie en hematologie. ,,Het mooiste van hematologie vind ik nog steeds dat je mensen echt kunt redden. Ze zijn doodziek, maar je kunt ze op zo’n manier begeleiden en behandelen met alles wat je in huis hebt dat je ze uiteindelijk geneest. Daarvoor gaan ze zo’n 4 tot 6 weken door een diep dal  met intensieve chemokuren en vaak een stamceltransplantatie. Zaken die je precies moet doen, willen ze goed gaan.

Als je kijkt naar oncologie, dan ben je vaker met een palliatieve behandeling bezig. Hoewel er steeds meer behandelingen zijn die genezen, ben je vaker bezig met een laatste fase van iemands leven.”

Naast dat Bart physician assistant is, geeft hij ook onderwijs  over allerlei bloedziektes en behandelingen. Een van zijn interesses is bloedziektes bij ouderen. Waarbij een  deel van zijn aandacht uitgaat naar anemie, bloedarmoede.