Door haar eigen huidproblemen raakte Charlotte Oosterwijk zo gefascineerd in het ontstaan van huidaandoeningen dat ze er meer over wilde leren. “De relatie tussen ziektebeeld en hoe dat zich manifesteert op de huid, vind ik heel interessant”, vertelt ze. “Ook vind ik het mooi om te zien wat een behandeling voor mensen kan doen. Huidproblemen kunnen zorgen voor onzekerheid, pijn, jeuk en ongemak. Ik word er blij van om te zien dat patiënten na een behandeltraject letterlijk lekkerder in hun vel zitten.”

Als zelfstandig huidtherapeut werkt Charlotte Oosterwijk bij verschillende klinieken. “Ik zie daardoor allerlei soorten problematieken voorbijkomen. Bij Hart voor Zorg is de oudere huid een van de onderwerpen waar Charlotte Oosterwijk over spreekt. “Wat gebeurt er nu in de huid, en wat heeft die huid nou echt nodig? Daar kan ik uren over vertellen.”

Wil je meer van Charlotte Oosterwijk zien, lezen of met haar in contact komen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Charlotte Oosterwijk of stuur haar rechtstreeks een bericht.