Ieder jaar ziet Dinette van Timmeren honderden verpleegkundestudenten. Gelukkig zijn er altijd weer een aantal die uiteindelijk voor de gehandicaptenzorg kiezen. Maar als het aan haar ligt, worden dat er meer. Onder meer met vernieuwend onderwijs draagt Dinette van Timmeren een belangrijk steentje bij aan de ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg.

Een goed voorbeeld is het Comeniusproject: Keuzeonderwijs Healthy Ageing van mensen met een verstandelijke beperking, waarin MBO-, HBO- en WO-studenten gezamenlijk onderwijs krijgen. “Interprofessioneel werken is heel belangrijk in de gehandicaptenzorg. Vooraf gezamenlijk een plan maken voor een cliënt, en doelen stellen. In plaats van dat een begeleider een probleem herkent, en dan pas de logopedist erbij haalt bijvoorbeeld.”

Dinette van Timmeren wil de sector beter op de kaart te zetten en studenten enthousiasmeren. “In de gehandicaptenzorg leer je verder te kijken, en je krijgt écht contact met mensen. Doordat je niet alleen moet luisteren naar woorden, maar ook signalen moet herkennen in gedrag. Wat je op die manier leert, daar heb je in welk werkveld dan ook profijt van.”

Wil je meer van Dinette van Timmeren zien, lezen of met haar in contact komen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Dinette van Timmeren of stuur haar rechtstreeks een bericht.