Wat kun jij als zorgverlener doen om bij te dragen aan effectieve valpreventie? Het is een vraag waar Elvera Overdevest zich veel mee bezighoudt in haar trainingen en presentaties bij VeiligheidNL. “Met de tools en scholingen die we ontwikkelingen zie ik dat we direct kunnen bijdragen aan het verkleinen van een serieus maatschappelijk probleem, namelijk dat steeds meer ouderen vallen.”

Sport en de rol van voeding voor het verbeteren van prestaties, dat is waar Elvera Overdevest oorspronkelijk in geïnteresseerd was. Dus het is best verrassend dat ze uiteindelijk in de ouderenzorg terechtkwam. “De doelgroep ouderen bleek verrassend veel overlap te hebben met (top)sporters), legt Elvera uit. “Want ook deze doelgroep heeft te maken met versnelde spierafbraak en specifieke behoeften in voeding en beweging om spiermassa te behouden.”

Elvera kiest er heel bewust voor om zich op praktische toepassingen te focussen op het gebied van valpreventie. “Er is al zo veel over bekend, ik vind het belangrijk om nu echt iets met die kennis te doen.”

Wil je meer van Elvera Overdevest lezen, zien of met haar in contact komen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Elvera Overdevest of stuur haar rechtstreeks een bericht.