Vanuit de sportopleiding kwam Gerda Pavlis-Maldonado bij logopedie terecht. “Ik wilde iets met theaterlogopedie gaan doen, maar dat bleek niet te zijn wat ik ervan verwachtte. Toen kwam toevallig een stageplek vrij bij een organisatie in de gehandicaptenzorg. Sindsdien heb ik nooit meer iets anders gewild.”

Gerda Pavlis-Maldonado werkte bij verschillende instellingen in het noorden en kwam uiteindelijk terecht bij Alliade. Daar kreeg ze de kans om ook wetenschappelijk onderzoek te gaan doen. “In de gehandicaptenzorg zijn veel complexe zorgvragen. Die puzzels oplossen, dat vind ik leuk. Ik wil me ook graag specialiseren, me verdiepen in onderwerpen. In deze sector krijg ik daarvoor de ruimte.”

Samen met collega-logopedist Eline Hornstra onderzoekt Gerda Pavlis-Maldonado hoe we beter kunnen communiceren met mensen met downsyndroom, door gebruik te maken van ondersteunende communicatiemiddelen. “Vaak begrijpen ze ons niet, of wij hen niet. En dat leidt tot frustratie en probleemgedrag. Door bijvoorbeeld plaatjes of voorwerpen te gebruiken in de communicatie, kunnen we dat verbeteren.”

Wil je meer van Gerda Pavlis-Maldonado horen, zien of lezen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Gerda Pavlis-Maldonado, of stuur haar rechtstreeks een bericht.