Harald Brukx heeft altijd al interesse gehad in wondzorg. Na zijn periode als verpleegkundige in het ziekenhuis, kwam hij terecht in de Medische industrie rondom wondzorg. “Ik heb inmiddels veel kennis opgedaan over wonden, hoe je ze kan genezen en wanneer je welke producten nodig hebt”, vertelt hij. “Het kan gaan over moderne wondverbanden, maar ook over geavanceerde producten zoals VAC Therapie, Veraflo Therapie, Debritom, Plasmacare en Prevena.”

Dankzij zijn achtergrond als verpleegkundige, spreekt Harald ook de taal van wondconsulenten en artsen. “Het is fijn om samen te sparren en van elkaar te leren. We verkopen geen product, maar een service. Samen met de arts en/of wondconsulente, kijk ik wat het beste is voor de patiënt. Soms kan het zijn dat we daarvoor een product moeten adviseren van een andere leverancier. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat de patiënt zo goed mogelijk geholpen wordt.”

Door het geven van webinars en congressen, brengt Harald zijn kennis over aan andere zorgverleners. “Ik wil mensen inzicht geven in wat er allemaal mogelijk is qua wondverbanden en hoe je deze producten moet gebruiken.” In zijn workshops laat hij zijn onverminderde enthousiasme voor het vakgebied zien. “Ik heb van mijn werk mijn hobby gemaakt.”