Na enkele jaren in de zakenwereld te hebben gewerkt, verlangde Jamila Zemmouri naar meer betekenisgeving, echtheid en zingeving in haar werk. Ze heeft altijd interesse gehad in existentiële vraagstukken en spiritualiteit, wat heeft bijgedragen aan haar persoonlijke groei én haar keuze om als geestelijke verzorger te gaan werken.

Tegenwoordig geniet Jamila van het voorrecht om als geestelijke verzorger contact te maken met cliënten, om hen te helpen nadenken over hun eigen levensovertuiging en existentiële vragen te verhelderen. Ze benadrukt het belang van culturele competenties zoals sensitiviteit, geletterdheid, veiligheid en bescheidenheid voor zorgverleners om zorg op maat te kunnen bieden.

“Ik wil zorgverleners leren om tijd te nemen, te vertragen en letterlijk aanwezig te zijn. Want de kracht die uitgaat van fysieke en geestelijke aanwezigheid, valt niet te onderschatten.”

Wil je meer van Jamila Zemmouri lezen, zien of met haar in contact komen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Jamila Zemmouri of stuur haar rechtstreeks een bericht.