Ten Have startte haar onderneming onder andere als personal trainer. Daar merkte ze dat mensen meer nodig hadden dan alleen fysieke fitheid. “Ik liep heel erg vast in mijn een-op-een trainingen. Vooral bij mannen vaak,” vertelt Ten Have. “Ze wilden boksen, want ze moesten ‘even uitrazen’. Dat kwam dan door te veel stress en slechte nachtrust. Ik begon in te zien dat sporten alleen hen niet ging helpen. Toen ben ik diverse vitaliteitstrajecten gestart binnen mijn organisatie.”

Haar buitensportonderneming Vitco breidde Ten Have uit met een nieuwe tak: Vitcompany. Hier ligt de focus op coaching, leiderschap, motiveren en daardoor prestatieverbetering bij werknemers en organisaties. “Stress, tijdmanagement, competenties inzetten, beter leiding geven, dat soort zaken.” legt Ten Have uit. Met haar bedrijf draagt ze bij aan betere managementprogramma’s en ontwikkeling van de organisatiecultuur, maar ze geeft ook een-op-een begeleiding.

Ten Have kent veel mensen die in de zorg werken en raakte daardoor steeds meer betrokken bij deze doelgroep. “Ik zij dat zij zich de benen uit het lijf lopen, en vaak krijgen ze daarvoor niet de waardering die ze verdienen,” vertelt ze. “Ik ben blij dat ik dat soort verhalen zie en hoor, want dan weet ik weer waarvoor ik het doe. Het inspireert me.”

Wil je meer van Jessica ten Have zien, lezen of met haar in contact komen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Jessica ten Have of stuur haar rechtstreeks een bericht.