Kelly van den Heuvel studeerde psychologie en behaalde masters in klinische neuropsychologie en seksuologie. Ze begon bij Stop it Now als medewerker op de hulplijn. Daar nam ze telefoontjes aan en hielp ze mensen die bang waren dat ze in de fout zouden gaan, of bang waren dat mensen in hun omgeving dat zouden doen.

Tegenwoordig coördineert Kelly als inhoudelijk programmamedewerker allerlei projecten en onderzoeken van Stop it Now. “Onze hoofddoelgroep zijn mensen die zich zorgen maken over hun eigen gevoelens of gedrag”, vertelt ze. “Daarnaast richten we ons op de omgeving. De naasten, natuurlijk, maar ook zorgverleners.”

Kelly deelt regelmatig haar kennis over dit thema in workshops en lezingen, onder meer voor zorgverleners. Ze legt daarin uit hoe je goed om kunt gaan met (potentiële) zedenplegers. En ook wat je beter niet kunt doen. “Een extreem voorbeeld is een zorgverlener die zo geschrokken was van de openbaring van een cliënt, dat ze direct de politie had ingeschakeld.”

Wil je meer van Kelly van den Heuvel zien, lezen of met haar in contact komen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Kelly van den Heuvel of stuur haar rechtstreeks een bericht.