Als je het Lisanne de Koster vraagt, heeft zij het mooiste vak ter wereld. “Ik houd van de afwisseling”, vertelt ze. “Het contact met patiënten en collega’s, de praktische oplossingen en de handvaardigheid die bij het uitvoeren van operaties komt kijken. Ik wil graag iets doen met maatschappelijke waarde, en nergens zie je zo snel resultaat van je werk als in de zorg.”

Lisanne werkt bij het Haaglanden MC in den Haag, waar ze een van de grootste SEH’s van Nederland hebben. “De druk op de SEH’s in Nederland is hoog, patiënten zitten soms uren te wachten om gezien te worden. Dat is voor niemand fijn, ook niet voor de zorgverleners. Het is daarom heel belangrijk dat al vóór het ziekenhuis een goede inschatting wordt gemaakt van de ernst van klachten.”

Een van de onderwerpen waarop Lisanne daarom haar expertise deelt, is (acute) buikpijn. “Daar kunnen allerlei ziektebeelden bij horen. Hoe herken je nu specifieke symptomen? Wanneer kun je afwachten, en wanneer moet een patiënt wel naar de SEH? Op dat soort zaken ga ik tijdens mijn workshop in.”