Tastbare hulp bieden, dat is waarom Liza Lotte Mulder de zorg in is gegaan. “Ik hecht enorm veel waarde aan wat je als wijkverpleegkundige kunt betekenen, ook in de persoonlijke interacties”, vertelt ze. “Consultant valpreventie klinkt dan weer misschien heel anders dan wijkverpleegkundige, maar ik zie het als een verlengde hiervan.”

Rondom de gezondheidszorg speelt steeds meer complexiteit, en het belang van preventie wordt ook steeds vaker benadrukt. “Mijn stelling is: preventieve zorg is óók echt zorg. Bij VeiligheidNL kan ik me daar vol op storten, en hopelijk zie ik de impact die dat heeft uiteindelijk ook terug in mijn werk als verpleegkundige.”

Als praktiserend verpleegkundige kent Liza Lotte Mulder de uitdagingen uit de praktijk. Ze weet daardoor goed aan te sluiten bij de praktijk, zodat zorgverleners nuttige handvatten krijgen om aan de slag te gaan met valpreventie. “Als zorgprofessional moet je vaak allerlei ballen in de lucht houden: medische handelingen verrichten, familie en patiënt toespreken, administratie. Dan voelt nóg een aandachtspunt misschien als veel. Maar goede samenwerking kan daarin veel betekenen! Daarnaast geloof ik erin dat als we de tijd nemen voor valpreventie, we ook tijd winnen en dat we alle nare gevolgen die bij valincidenten horen kunnen voorkomen.”

Wil je meer van Liza Lotte Mulder lezen, zien of met haar in contact komen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Liza Lotte Mulder of stuur haar rechtstreeks een bericht.