Lotte ten Thije wist al van jongs af aan dat ze in de zorg wilde werken, al had ze eerst nog een andere richting in gedachten. “Ik wilde eerst dierenarts worden”, vertelt ze. “Maar ik kwam erachter dat ik het sociale en communicatieve aspect van de humanitaire geneeskunde heel interessant vind.”

Het zijn diezelfde aspecten die ervoor zorgen dat Lotte ten Thije, na de opleiding geneeskunde en werkervaring op de spoedeisende hulp en de interne geneeskunde, uiteindelijk kiest voor de huisartsenopleiding. “Ik heb nog even gedacht dat ik chirurg wilde worden, maar dat vond ik toch te gespecialiseerd. Als huisarts beoefen je de geneeskunde in de volle breedte. Je leert je patiënten echt kennen, met hun voorgeschiedenis, hun sociale achtergrond. Dat miste ik in het ziekenhuis.”

Naast haar werk als huisarts, haalt Lotte ten Thije veel voldoening uit kennisdeling. “Als huisarts heb je ook veel intercollegiaal contact, met andere huisartsen en assistentes bijvoorbeeld. En op congressen natuurlijk!”

Wil je meer van Lotte ten Thije zien, lezen of met haar in contact komen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Lotte ten Thije of stuur haar rechtstreeks een bericht.