Marco Warbout begon zijn carrière als verpleegkundige en volgde eind jaren ‘80 een van de eerste opleidingen tot verpleegkundig specialist, aan de HAN in Nijmegen. Na een paar jaar de commerciële kant van de zorg bij een farmaceut, keerde hij terug in de zorgpraktijk als verpleegkundige in de psychiatrie. Hij komt daar in aanraking met wondzorg en dat onderwerp laat hem niet meer los.

Warbout komt er in de loop van de tijd achter dat er in de zorg een groot gebrek aan kennis heerst op het gebied van wondzorg, met name als het over complexe wonden gaat. Vanaf dat moment wordt het zijn missie om daar wat aan te doen. Wondzorg is tegenwoordig een serieus specialisme in de zorg en dat is mede te danken aan Marco Warbout. Zo hielp hij bijvoorbeeld bij de opzet van de vervolgopleiding tot wondverpleegkundige bij het ErasmusMC. Daarnaast is hij betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe technieken voor wondbehandeling.

Voor goede wondzorg is het essentieel dat je als zorgverlener bepaalde kennis en vaardigheden in huis hebt, weet Warbout. Daarom deelt hij zijn expertise op dit gebied ook bij Hart voor Zorg.

Wil je meer van Marco Warbout zien, lezen of in contact komen met hem? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Marco Warbout of stuur hem rechtstreeks een bericht.