Margreeth Rebers werkte 20 jaar als manager in de jeugdzorg en de gehandicaptenzorg. Met de komst van de Wet zorg en dwang groeide de vraag naar cliëntvertrouwenspersonen, en dat was voor Margreeth Rebers het signaal voor een carrièreswitch. “Ik merkte dat ik steeds drukker werd met m’n rekenmachine, en steeds minder met de bedoeling. Toen kwam deze vacature voorbij, en ik dacht: dit is een hele gave baan.”

Haar enthousiasme voor de functie van cliëntvertrouwenspersoon komt niet uit de lucht vallen. Margreeth Rebers begon haar carrière als ‘opbouwwerker’. “Een nagenoeg uitgestorven beroep”, vertelt ze. “Ik ondersteunde bij welzijnsorganisaties bewoners in gesprekken met bijvoorbeeld gemeenten of woningbouwcoöperaties. Omdat ze bijvoorbeeld een speeltuin in de wijk wilden, of overlast hadden. Of als een wijk plat moest in het kader van herstructurering. Je bent dan een soort bruggenbouwer tussen overheidsinstantie en de wijkbewoners”

Als CVP Wzd bouwt Margreeth Rebers ook bruggen, maar dan vanuit cliënten met zorgorganisaties en -professionals. “De gesprekken gaan regelmatig over bewustwording. Over achterhalen wat een cliënt probeert duidelijk te maken. Wat is de vraag achter de vraag? En altijd vanuit de kerngedachte: dat iedereen zo veel als mogelijk zijn of haar eigen keuzes moet kunnen maken.”

Wil je meer van Margreeth Rebers lezen, zien of horen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Margreeth Rebers of stuur haar rechtstreeks een bericht.