Dirk Megens studeerde af als econoom, besloot er zijn onderwijsbevoegdheid bij te halen en ging aan de slag op het mbo. Daar kwam hij in aanraking met het vak Verpleegkundig Rekenen. Toen ‘Meneer Megens’ voor zijn studenten video’s online zette waarin hij opdrachten besprak, werd duidelijk dat er onder zorgverleners een enorme behoefte was aan deze uitleg.

Op een luchtige, eenvoudige manier behandelt Meneer Megens in zijn uitlegvideo’s de opdrachten. “Er staat vaak veel tekst in de sommen, maar je moet het niet moeilijker maken dan het is. Daar help ik bij. Ik krijg weleens de kritiek: ‘je leert ze een trucje’. Maar vanuit zo’n trucje kan ook begrip ontstaan. En het gaat mij erom dat ze goed kunnen omrekenen. Liter of milliliter, een nulletje vergeten, tienmaal te veel of te weinig, het maakt nogal wat uit bij medicatie.”

Wil je meer van Meneer Megens lezen, zien of in contact komen met hem? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Meneer Megens of stuur hem rechtstreeks een bericht.