Miebet van der Smagt wilde al van jongs af aan verpleegkundige worden. En dat is dan ook wat ze werd. Tegenwoordig zet Miebet zich als verpleegkundig specialist in voor de bewoners van Stichting Eykenburg, en dat doet ze met hart en ziel. “Als verpleegkundige kun je echt verschil maken”, vertelt ze. “Je helpt mensen om te gaan met de uitdagingen die zij in hun leven tegenkomen.”

Na haar hbo-v opleiding, ging Miebet van der Smagt aan de slag in het ziekenhuis. Een uitstapje naar de studie verplegingswetenschap in Maastricht, bleek toch niet helemaal wat ze zocht. “Dat was een leuke en leerzame tijd, maar ik miste het contact met patiënten. Toen ik een tijd later de vacature voor verpleegkundig specialist tegenkwam, voelde dat als thuiskomen. Nu kon ik verder leren én in de praktijk blijven werken.”

Naast haar werk in de praktijk, deelt ze graag haar expertise en enthousiasme met collega-zorgprofessionals. “Met de focus op dicht bij jezelf blijven en handelen vanuit jouw relatie met de cliënt.”