Mieke van Hastenberg startte haar carrière in de zorg als verpleegkundige en praktijkondersteuner bij Gezondheidscentrum Stroomz, locatie Strijp in Eindhoven. Het viel haar op dat er veel kennis ontbrak op het gebied van wondzorg, ook bij huisartsen. “Mijn handen begonnen te jeuken”, vertelt Mieke. “Ik ben iemand die van uitdagingen houdt en zag hier de kans om een wondcentrum op te zetten in het gezondheidscentrum.”

Mieke ging zich specialiseren door de opleidingen tot wondverpleegkundige en wondconsulent te volgen. Die kennis bracht ze vervolgens in de praktijk bij het gezondheidscentrum, waar de wondbehandelingen sinds die tijd flink zijn verbeterd. “Als wondconsulent in de eerste lijn én praktijkondersteuner en verpleegkundige in de ouderenzorg, ben ik de bindende factor tussen de patiënt en verschillende disciplines. Ik werk nauw samen met omliggende ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en wondexpertisecentra.”

De kennis die Mieke door de jaren heen heeft opgedaan, wil ze graag overbrengen aan anderen. “Ik wil zorgverleners leren om met een bredere blik naar een situatie te kijken. Door niet alleen te focussen op de wond, maar ook op het totaalplaatje. Zo kan je veel meer voor een patiënt betekenen.”