Mireille Oosterhof ziet haar trainingen als een reis. Met haar energieke en empathische persoonlijkheid brengt ze mensen in beweging. “Ik kijk op een luchtige, speelse manier naar onderling contact. Bij voorkeur werk ik met de principes van improvisatietheater en maak ik gebruik van ervarend leren en beleven,” vertelt Mireille Oosterhof. “Ik ga vooral op zoek naar jouw aandeel in het contact en wat jij als mens kan doen om dat contact, of de verbinding met de ander makkelijker, mooier, leuker en liever te maken. Ik geloof erin dat jij als persoon het verschil kan maken.”

Van origine is Mireille Oosterhof fysiotherapeut, met name in de revalidatiezorg. In 2010 stapte ze over naar de ouderenzorg. Ze zag dat ze daar met haar passie voor theater en improvisatie een bijzondere bijdrage kon leveren. “Ik heb mijn hart een beetje verloren aan mensen met dementie en ben me dan ook gaan specialiseren: in het leren omgaan met het ouder wordende brein,” zegt Mireille Oosterhof. “Als het brein gaat haperen, vraagt dat om een andere manier van contact maken. Om het spreken van een andere taal. Dit is de taal van het hart, en dat kun je leren.”

Mireille Oosterhof werkt ook graag als teamcoach. Ze wil teams inspireren om tot mooie prestaties te komen en een echt teamgevoel te ervaren. Ze ziet dat teams soms vastlopen, bijvoorbeeld door drukte of omdat het niet helemaal duidelijk is wat de doelen zijn. “Op een luchtige en constructieve manier begeleid ik het team, zodat mensen weer in hun kracht komen. De basis van die begeleiding ligt in twee eenvoudige vragen: hebben wij het goed samen en halen we ons beoogde resultaat?”

Wil je meer van Mireille Oosterhof zien, lezen of in contact komen met haar? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Mireille Oosterhof of stuur haar rechtstreeks een bericht.