Tijdens haar middelbare schooltijd had Natascha nog hele andere dromen dan in de zorg werken. Ze wilde graag grimeur worden. Uiteindelijk liet ze zich door een decaan overhalen om toch voor een exacte opleiding te kiezen. Ze werd laborante en studeerde later door tot verpleegkundige. “Toen ik in mijn privé-omgeving te maken kreeg met kanker, besloot ik dat ik de oncologie opleiding wilde volgen”, vertelt ze.

Natascha rondde de opleiding af en kwam terecht op de afdeling hematologie in het ErasmusMC. In die richting is ze zich uiteindelijk verder gaan specialiseren. “De behandelingen voor maligne hematologische aandoeningen worden steeds meer gefinetuned. Daardoor wordt de overlevingskans steeds groter, en we zien dat ook oudere mensen nu vaker in aanmerking komen voor curatieve therapie.”

Bij Hart voor Zorg deelt Natascha haar expertise op het gebied van hematologie graag met collega zorgverleners. “Bijvoorbeeld waar je op moet letten bij patiënten met een multipel myeloom en welke interventies daar van belang zijn. Het is daarbij belangrijk om te weten dat deze ziekte gepaard gaat met pijn en dat er spontane breuken kunnen ontstaan.”