Nadat Remco de Vries van de toneelschool kwam, ging hij al vrij snel aan het werk als trainingsacteur. Zo kwam hij in aanraking met het onderwerp grensoverschrijdend gedrag en dat liet hem sindsdien niet meer los. Na intense trainingen met bijvoorbeeld gijzelingssimulaties voor gevangenis, begon Remco met trainingen in de zorg. 

Inmiddels heeft Remco ervaring met trainingen in de gehele zorgsector. Van huisartsen tot (psycho)geriatrie  en van gehandicaptenzorg tot doktersassistenten. Remco traint mensenop het herkennen van agressief en grensoverschrijdend gedrag. “Het komt in vele vormen en gedaanten. Van uiterst subtiel tot ernstig dreigend en gewelddadig. Wanneer wordt gedrag precies grensoverschrijdend en wat kun je eraan doen, dat is mijn expertise op dit terrein.”

Het is niet voor niets dat Remco de Vries zo veel werkt met zorgverleners. “Het is een mooie doelgroep om mee te werken. Ik ben altijd onder de indruk van het grote zorghart dat ze hebben. En dat ze ondanks pittige omstandigheden toch altijd door blijven zetten, vanuit hun streven naar menswaardigheid.”