Heb je behoefte aan een zakelijk adviseur, of aan een ‘levensloopspreker’? Roel Swijnenburg is het beide. Als zakelijk adviseur helpt hij organisaties met structuur en richting in uitdagende tijden. Zijn interesse in de mens en het ‘mens-zijn’ komt tot uiting in zijn werk als levensloopspreker, waarbij hij mensen ondersteunt wanneer een dierbare is overleden of in de laatste levensfase zit.

Het tekent Roel Swijnenburg’s hart voor de zorg. Met zijn uitgebreide ervaring – eerst als fysiotherapeut, later als bestuurder en directeur van onder andere revalidatiecentrum LENGG – adviseert en ondersteunt hij zorgprofessionals en -organisaties. Roel Swijnenburg ziet dat de zorgsector moeilijke tijden beleeft. “De zorg is eigenlijk een beetje uitgehold,” stelt hij. “daardoor is het verloop nu zo groot. Je houdt alleen de mensen over die een enórm hart hebben voor de zorg. De mensen die een hart hebben voor de zorg, maar het ook als ‘werk’ zagen, zijn ergens anders gaan kijken.”

Roel Swijnenburg verwacht niet dat deze situatie snel gaat veranderen. Daarom kijkt hij naar wat we kunnen bereiken in de huidige situatie. “Een groot deel van de oplossing zit in eerlijk en reëel zijn naar elkaar,” vertelt hij. “Als teamleider en als zorgprofessional. Mensen moeten zich gehoord en begrepen voelen. Van daaruit kunnen we betere zorg leveren.”

Wil je meer van Roel Swijnenburg zien, lezen of in contact komen met hem? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Roel Swijnenburg of stuur hem rechtstreeks een bericht.