Sander Tournier is succesvol pianist en speelt in grote concerten op nationale en internationale podia. Hij is daarbij ook actief als producent, componist en arrangeur. Naast vele optredens verzorgt hij muziektherapie “voor iedereen die ik daarmee kan helpen”, aldus Sander Tournier. Hij merkt dat mensen met dementie, hun mantelzorgers en zorgmedewerkers veel energie en inspiratie halen uit zijn trainingen.

Als ervaren muzikant met liefde voor zijn vak weet Sander Tournier precies waarom muziektherapie zo waardevol kan zijn. “We weten al heel lang dat muziek troost geeft, vreugde en kracht. Het kan zo veel met ons doen.” Één van de manieren waarop hij met zijn muziek een bijdrage levert in de zorgsector, is de voorstelling ‘De dementie van Jet en Harrie’ van Ervarea. Alzheimer Nederland reikte een oorkonde uit aan Sander Tournier en zijn collega’s voor dit mooie stuk, die je tegelijk aan het lachen en aan het huilen maakt.

Wil je meer van Sander Tournier zien, lezen of in contact komen met hem? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Sander Tournier of stuur hem rechtstreeks een bericht.