Aan bijzondere ervaringen geen gebrek bij Tabe de Boer. Na het VWO volgde hij de officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie. Hij gaf als luchtmobiele parachutist leiding aan diverse eenheden binnen de Landmacht en werd uitgezonden naar Bosnië, Irak, Afghanistan en Burundi. Dat hij daarna lange tijd coördinator was van het programma Duurzaam Gezond Inzetbaar bij de Landmacht, komt niet uit de lucht vallen.

Tabe de Boer heeft namelijk al van jongs af aan een fascinatie voor hoe de mens werkt en wat mensen drijft. Deze interesse is ook zichtbaar in zijn hobby’s: Tabe de Boer is voormalig ultraloper (afstanden van 100+ kilometer) en beoefent al twintig jaar yoga. Van dat laatste heeft hij ook zijn werk gemaakt. “Yoga heeft van mij een completer mens gemaakt. Het zorgt dat ik ook in mijn functies als militair altijd ben blijven handelen uit menselijkheid.”

Hoe kan ik bijdragen aan een mooiere wereld? Dat is de vraag die Tabe de Boer zichzelf constant stelt. Zo kwam hij ook in contact met de zorgsector. Tijdens de coronapandemie maakte hij trainingen mogelijk voor personeel van het Amphia ziekenhuis in Breda, en nu spreekt hij onder andere op congressen van Hart voor Zorg. “Vanuit mijn militaire ervaring heb ik het over leiderschap, maar ook over jezelf leren kennen, luisteren naar je hart, het beste in jezelf naar boven halen.” Lachend: “Inderdaad, een militair die jou vertelt dat je vooral naar je gevoel moet luisteren.”

Wil je meer van Tabe de Boer zien, lezen of in contact komen met hem? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Tabe de Boer of stuur hem rechtstreeks een bericht.