Tommie Niessen is zelfstandig Verpleegkundige, blogger, auteur en videomaker. Hij werkt als Verpleegkundige in de wijk en richt zich vooral op ouderenzorg en palliatieve zorg. Naast zijn werk als Verpleegkundige schrijft, filmt en spreekt hij over de Zorg. Alles met hetzelfde doel; de Zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart te zetten. Tommie schrijft over zijn ervaringen die hij opdoet tijdens zijn werk en maakt video’s waarin hij openhartig en vol humor met zijn cliënten in gesprek gaat. Jaren geleden had hij zelf ook niet gedacht dat hij in de Zorg zou gaan werken. Het sprak hem niet aan, leek hem totaal niet stoer en hij dacht dat je de hele dag mensen zou moeten wassen.

Sinds hij actief is in de zorg is dit allemaal veranderd, en zo kwam zijn wens om het imago van de zorg te verbeteren geleidelijk tot bloei. Tommie is regelmatig in de media. Hij zat aan tafel bij RTL Late Night en verscheen bij programma’s waaronder Koffietijd, EO, NPO en Omroep Brabant. Ook de Volkskrant, het AD, LINDA, ZEMBLA en Brandpunt+ schreven artikelen over hem.

In 2018 bracht Tommie zijn eerste boek uit genaamd “Tommie in de zorg” waar tot nu toe al meer dan 30.000 exemplaren van zijn verkocht. Ook op social media heeft Tommie een grote achterban opgebouwd. Tienduizenden mensen volgen hem op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.

In 2019 werd Niessen uitgeroepen tot Helmonder van het jaar. Deze factoren, samen met zijn grote bereik maken Tommie een ideale spreker voor publiek uit alle lagen van de zorg, maar ook in andere branches waarbij persoonlijke aandacht en nieuwe media een rol spelen. Vol passie en enthousiasme kan hij anderen inspireren met persoonlijke verhalen vol verrassende ervaringen uit eerste hand.