Werk is een belangrijk deel van ons leven, daarom is het zo belangrijk dat je werk klopt met je privéleven, stelt Willeke. “Ruimte maken voor loopbaanontwikkeling is hierin ontzettend waardevol. Het is onderdeel van je levenslange ontwikkeling als mens.”

Ieder mens heeft wensen, verlangens en talenten. Willeke helpt graag om deze te destilleren, te concretiseren en om te zetten in gerichte vragen en doelen. “Het uitgangspunt bij het coachen van mensen is: ‘Je hebt de antwoorden vaak zelf al’. Coachen betekent voor mij het volgen van mijn intuïtie, aangevuld met theoretische kennis. Een luisterend oor en het stellen van oprechte vragen kunnen soms al voldoende zijn om te ontdekken wat er nou echt bij iemand leeft.”

Als coach draagt ze bij aan de ontwikkeling van iemands talenten. “Wat heeft de zorg jou te bieden? Wat heb jij de zorg en jezelf te bieden? Ik ondersteun graag in deze ontdekkingstocht en krijg zoveel energie van de diversiteit aan mensen die ik elke week weer spreek. Ik voel me in mijn werk soms net een toverfee, als ik de twinkeling in iemands ogen zie als je een mooi gesprek hebt gevoerd dat echt de kern raakte van de zaak. Het geeft zoveel voldoening als iemand een plek heeft gevonden die bij hem of haar past.”

Om een goede zorgverlener te zijn, is de overtuiging van Willeke, moet je jezelf kennen, jezelf in de spiegel durven aankijken en fouten durven maken. Oftewel, mens durven te zijn. “De quote van Loesje: ‘Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen, voordat je het kunt zijn’, vind ik hierbij erg passend.”