Francien is van oorsprong assurantie-adviseur, ze verkocht verzekeringen. Tot haar schoonvader Alzheimer kreeg en ze zich enorm begon te interesseren voor de aandoening. “Ik zag dat zijn wereldje heel klein werd. Hij maakte met iedereen ruzie, wilde niemand meer zien. En ik dacht: hij moet toch nog wel wat contacten houden? Toen kwamen we bij Grootenhout terecht, en daar zeiden ze: wil je ons niet helpen?”

En zo geschiede. Francien zegde haar baan op, ging aan de slag op de zorgboerderij en begon een opleiding tot referentiepersoon dementie. Ook haar ervaring uit de verzekeringswereld bleek van pas te komen. “Ik heb daar de kunst van het verleiden geleerd. Iets waar in de zorg veel meer aandacht voor zou moeten zijn. Hoe verleid je mensen om iets te gaan doen?”

Zorgboerderij Grootenhout groeide in tien jaar tijd uit tot een omgeving met meerdere woonlocaties, tal van mogelijkheden tot (buiten)activiteiten voor de bewoners, boerderijdieren, moestuinen, een eigen supermarktje en ga zo maar door. Een natuurrijke omgeving waar ouderen met dementie elke dag op pad gaan. Een plek waar niemand de hele dag stilzit, medewerkers geen zorg-outfit dragen en met een volledig opendeurenbeleid (kijk voor mooie voorbeelden op de Facebookpagina van Francien: Dementie, sluit niet op).

Wil je meer van Francien weten? Lees dan hieronder haar columns of stuur haar rechtstreeks een bericht.