Zorgverleners krijgen steeds vaker te maken met ingewikkelde situaties en complexe vragen in de zorg voor mensen met dementie. Tijdens het congres ‘Dementie? Hou je hoofd erbij!’ krijg je nieuwe kennis over dementie aangereikt en krijg je hele praktische tips die jou gaan helpen in de dagelijkse zorg.

Geaccrediteerd voor 5 punten

Door de vergrijzing groeit ook het aantal mensen met dementie. De druk op de zorg wordt daardoor steeds groter. Daar komt bij dat mensen langer thuis blijven wonen, waardoor de zorgvragen complexer worden. De tijd dat je als zorgverlener nog weleens rustig met iemand kon gaan breien, is wel voorbij. Er wordt veel meer gevraagd van iedere zorgprofessional. In de thuiszorg en in verpleeghuizen moet uit andere vaatjes worden getapt.

Leerdoelen

Tijdens dit congres krijg je als zorgprofessional een rugzak vol met praktische tips, die je al de volgende werkdag kan gebruiken. Je hebt contact met zorgcollega’s en doet nieuwe kennis op over dementie, het belang van non-verbale communicatie en de inzet van muziek.