Wil jij nieuwe kennis opdoen over de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? De Masterclass Gehandicaptenzorg is speciaal voor de zorgverleners die praktische kennis op willen doen én verdieping zoeken. Tijdens dit congres vertellen experts uit de praktijk over nieuwe inzichten omtrent gezondheidsproblemen bij mensen een verstandelijke beperking.

Geaccrediteerd voor 5 punten

Nog te vaak zien we gezondheidsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking over het hoofd. Dementie is bij hen bijvoorbeeld lastig te herkennen. Hoe zit dat trouwens met dementie en downsyndroom? En slaapapneu? En bewegen cliënten eigenlijk wel genoeg? Hoe kunnen we beter met hen communiceren? Er zijn veel onderwerpen in de gehandicaptenzorg die meer aandacht verdienen, dus daar gaan we wat aan doen.

Meerdere nieuwe sprekers, vooral uit het noorden van het land, geven op dit congres interactieve workshops en bieden voorbeelden waar je in de praktijk direct iets aan hebt. Denk aan een kennisquiz, tafelgesprek, een minidocumentaire en een ervaringsverhaal van twee zussen over ‘Down en dementie’. Op het congres spreken veel behandelaren die hun onderzoek combineren met zorg in de praktijk. Kies de onderwerpen die het beste bij jou passen en praat, denk en doe mee!