In het begin van zijn studententijd wilde Joël Kruisselbrink gymdocent worden. De ouderenzorg leek hem ‘te passief’ en hij wilde ‘meer actie’. Maar na een paar dagen meelopen in een verpleeghuis met een oud-collega, was Joël verkocht. Hij zag hoe hij juist in de ouderenzorg zijn creativiteit uitstekend kwijt kan.

Met zijn kenmerkende enthousiasme ging hij aan de slag in de ouderenzorg. “Toen ik net begon, zag ik alleen de actieve bewoners,” vertelt hij. “Dus de bewoners die zelf graag willen bewegen. Natuurlijk is het ook belangrijk om aandacht aan hen te geven. Maar wanneer ik de actieve bewoners dan weer terugbracht naar de afdeling, zag ik de minder actieve bewoners slapen. Toen besefte ik: hier ligt mijn uitdaging!”

Die uitdaging gaat Joël Kruisselbrink vol speelsheid en enthousiasme aan. Op zijn Instagrampagina (bewegen.is.leven – meer dan 500.000 volgers!) laat hij de vele manieren zien waarop hij mensen in beweging brengt. “Ik wil laten zien wat de kracht is van recreatief bewegen. Het is geweldig om te zien hoe dat een lach op iemands gezicht kan toveren. En ik vind het supermooi dat zorgverleners op andere plekken ook mijn methoden toepassen!”.