Al vanaf haar eerste stage in een ziekenhuis is verpleegkunde haar absolute passie. Sindsdien timmert Maaike van Sasse van IJsselt gestaag aan de weg. In juli 2016 studeerde ze af aan de Hogeschool Rotterdam. In 2017 startte ze als verpleegkundige in het Erasmus MC op de afdeling Hoofd en Hals. Daar schopte ze het tot senior. Daarnaast haalde ze in 2020 haar Master Verplegingswetenschappen en tegelijkertijd mocht ze zelf voor de klas staan als docent Evidence Based Care van de Erasmus MC Academie. Al snel maakte zij de overstap naar het docentschap aan de Hogeschool én werkt zij hiernaast nog op een 0-uren contract in een streekziekenhuis. In haar eigen woorden is de cirkel daarmee rond.

Veel om over te vertellen dus en veel om anderen enthousiast over te maken. Dat laatste doet ze door je in blogs (www.zustermaaike.com), podcasts (De Verpleegkunde Podcast) en op haar Instagram (@maaikevansasse) mee te nemen in dagelijkse rompslomp in het ziekenhuis, geintjes op de werkvloer en vragen die ze veel krijgt van zowel studenten als patiënten. Voorbeelden? ‘Hoeveel geslachtsdelen heb je als verpleegkundige gezien?’ of: ‘Kun jij eigenlijk goed prikken?’

In haar blog beantwoordt ze voornamelijk vragen over haar werktijden, verpleegtechnische handelingen, de diensten die ze draait, patiëntcontact en doorstuderen na HBO-V. Maar geeft ze ook tips over bijvoorbeeld wat te eten tijdens een nachtdienst en hoe je de dagen daaromheen indeelt. Of geeft ze de studenten die haar volgen tips over hun eerste stage en hoe dat aan te pakken.

Daarnaast deelt ze bakken met verpleegkundige kennis en draagt ze zo iedere dag haar steentje bij aan het verbeteren van het vak. Maaike van Sasse van Ijsselt geeft buitenstaanders én verpleegkundigen een menselijk inkijkje in de mooie en minder mooie kanten van haar werk en is zo een uithangbord voor de zorgsector.

Wil je meer van Maaike van Sasse van Ijsselt zien of lezen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Maaike van Sasse van Ijsselt.