Ontspanningstips voor zorgpersoneel
- 07 oktober 2024
- |
- 20:00 uur
1 punt
Zelfontwikkeling
Als je slaapapneu hebt, stop je tijdens het slapen regelmatig met ademhalen voor momenten langer dan tien seconden. Door het overlevingsmechanisme in je hersenen word je steeds wakker gemaakt om even adem te halen. Mensen met slaapapneu krijgen daardoor last van vermoeidheid overdag, en het geeft verhoogde risico’s op verschillende gezondheidsproblemen.
Bij mensen met downsyndroom komt slaapapneu heel vaak voor. Maar liefst 70 tot 80% van de mensen met downsyndroom heeft er last van. In dit webinar vertellen arts verstandelijk gehandicapten Rixt Nijenhuis-Huls en verpleegkundig specialist Anja de Vries meer over wat slaapapneu precies is, welke vormen er zijn en waarom het zo vaak voorkomt bij mensen met het syndroom van Down. Ook bespreken zij wat de gevolgen zijn en wat je als zorgprofessional kunt doen.
Gegeven door: Rixt Nijenhuis-Huls | GeaccrediteerdTijdens het webinar over slaapapneu bij mensen met downsyndroom behandelen experts Rixt Nijenhuis-Huls en Anja de Vries de volgende vragen en onderwerpen:
Wil je graag meer weten over slaapapneu bij mensen met downsyndroom en hoe je als zorgprofessional kunt bijdragen aan signalering en diagnosticering? Meld je dan aan voor dit webinar!
Voor iedereen die werkzaam is in de gehandicaptenzorg.
Na afloop weet je meer over slaapapneu bij mensen met downsyndroom. Ook ben je beter in staat om symptomen te herkennen en weet je wat je kunt doen als je signalen herkent bij cliënten.
Wat is slaapapneu?
Slaapapneu bij mensen met downsyndroom
Gevolgen voor de gezondheid
Waar kan je als zorgprofessional op letten
1 punt
Vakinhoudelijk handelen
Communicatie
Samenwerking
Organisatie
Maatschappelijk handelen
Kennis & wetenschap
Professionaliteit & kwaliteit