Agressief gedrag van cliënten, intimidatie door mantelzorgers, uitputting door personeelstekorten. Iedere zorgverlener krijgt weleens met dit soort problemen te maken. Daarom organiseert Hart voor Zorg in samenwerking met Agressiestraining.nl een speciaal congres waarin je leert omgaan met agressie en intimidatie op de werkvloer, je grenzen aangeven, ‘nee’ zeggen en fysiek veilig werken.

Geaccrediteerd voor 5 punten

Omgaan met dwingend gedrag van mantelzorgers, discriminatie, met agressie van cliënten maar ook je eigen agressie. Hoe geef je goed je grenzen aan en kun je duidelijk ‘nee’ zeggen? Hoe kun je jezelf verdedigen? Je leert het allemaal op het congres ‘Omgaan met agressie & intimidatie in de zorg’.

Op deze dag leer je samen met collega’s door het hele land op praktische, interactieve wijze over dit belangrijke thema. Een congres vol nuttige tools & tips, in unieke trainingen met acteurs!

Deelnemers ontvangen gratis het boek Help, ik word gemanipuleerd van dagvoorzitter Jannie de Jong (t.w.v. 20 euro). In dat boek leert ze je hoe je kunt omgaan met ‘ondermijnende collega’s, klanten en leidinggevenden’. Ook mantelzorgers kunnen die zogenaamde ‘witteboordenagressie’, wat zich bijvoorbeeld uit in denigrerende opmerkingen, vertonen.

Leerdoelen

  • Onbegrepen gedrag & agressie van cliënten
  • Intimiderend gedrag van mantelzorgers
  • Grenzen stellen en ‘nee’ zeggen
  • Fysiek veilig werken
  • Omgaan met je eigen agressie