Onlangs vertelde een nieuwe collega me waarom ze haar vorige werk wilde verlaten. Ze kon het niet meer aan dat haar ideeën niet meer gehoord werden. Dat ze zorgde voor mensen die achter gesloten deuren moeten wonen en nauwelijks buitenkomen, brak haar op. Ze zei dat ze nooit haar eigen vader of moeder op die afdeling zou willen laten wonen. En dus besloot ze na lang wikken en wegen om een andere werkgever te zoeken, waarbij ze gelukkig wel weer koos voor de zorg.

Toewijding

De zorg is een van de meest vitale sectoren van onze samenleving. Dag in, dag uit zetten medewerkers zich in voor de gezondheid en het welzijn van anderen, vaak met bewonderenswaardige toewijding. Maar de zorg staat tegenwoordig voor uitdagingen die het moreel van personeel kunnen ondermijnen en de geest kunnen breken.

Nieuw onderzoek toont aan dat 40% van de mensen die in de zorg werken, overwegen hun vak te verlaten! De zorg heeft helden nodig, maar we vergeten vaak dat helden ook rust, erkenning en ondersteuning nodig hebben. Als samenleving mogen we niet langer blind zijn voor de druk waaronder zorgmedewerkers staan. We kunnen niet verwachten dat zij continu op hun limiet werken en dan verrast zijn als het ze te veel wordt.

We moeten veranderen

Het is tijd voor een nieuwe benadering van de gezondheidszorg, een waarbij het welzijn van de medewerkers net zo belangrijk is als dat van de bewoners. Dat betekent meer kijken naar wat medewerkers willen, betere werkroosters en mentale gezondheidsondersteuning. Maar dat is slechts het begin.

Bij verandering hoort ook de erkenning van de waarde van deze beroepsgroep. Een waardering die verder gaat dan een applaus of een dankwoord. Echte waardering wordt getoond door te investeren in opleidingen, in faciliteiten en in het welzijn van de medewerkers. Maak een prettige woonomgeving voor de bewoners, dan komen de collega’s daar met plezier werken.

Geen machines

We kunnen de zorg niet als vanzelfsprekend beschouwen. Zorgmedewerkers zijn geen machines; ze hebben hun limieten, zowel fysiek als emotioneel. Als we willen dat het beter wordt, dan is het onze verantwoordelijkheid om een omgeving te creëren waarin elke medewerker zich gewaardeerd, ondersteund en gemotiveerd voelt.

Laten we niet wachten tot er meer collega’s vertrekken, maar laten we nu handelen. Creëer een huis waarvan alle medewerkers zeggen dat ze hun vader of moeder erin zouden willen laten wonen. Dan ben je op de goede weg.

In contact komen met Francien? Mail haar op mail@francienvandeven.nl