Webinar: Kindermishandeling en de meldcode

Wil je als zorgprofessional meer weten over hoe je kindermishandeling herkent? Wat de signalen zijn bij de specifieke vormen van lichamelijk geweld, seksueel geweld, getuige huiselijk geweld en verwaarlozing? En hoe je de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling in kunt zetten wanneer je vermoedens hebt? In dit interactieve webinar gaat expert Sacha Matse uitgebreid in op deze onderwerpen.

Datum: Woensdag 9 maart 20:00 uur
Gegeven door:
Sacha Matse
Aanmelden of meer lezen kan hier.


Webinar: Beter presteren bij hoge werkdruk

Het is hectisch op je werk. Je hebt allerlei taken, maar tegelijkertijd lopen er zaken niet lekker. Je hebt bijvoorbeeld een conflict met je collega of een patiënt, of er is onenigheid binnen je team. Hoe kan je goed geconcentreerd blijven op je dagelijkse werkzaamheden wanneer je van alles aan je hoofd hebt? Daarover houdt coach en docent Daniël Kaag een webinar. Hij biedt concrete handvatten die je helpen beter te presteren bij hoge werkdruk.

Datum: Donderdag 10 maart 20.00 uur
Gegeven door:
Daniël Kaag
Aanmelden of meer lezen kan hier.


Webinar: Eet- en drinkproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking

Ongeveer de helft van de mensen met een verstandelijke beperking kampt met een voedings- of slikstoornis (dysfagie). Het is vaak moeilijk om dit te herkennen. Het ongemak leidt vervolgens tot gedragsproblemen, fysiek ongemak of zelfs stikken. Logopedisten Marloes Schüller-Korevaar en Susanna van der Woude zijn specialisten op dit onderwerp en houden hierover een webinar.

Datum: Maandag 21 maart 20.00 uur.
Gegeven door:
Marloes Schüller-Korevaar en Susanna van der Woude
Aanmelden of meer lezen kan hier.


Webinar: Is hoesten alleen vervelend of zit er meer achter?

Hoesten is een van de meest voorkomende klachten. Voor de één is het slechts vervelend, zoals bijvoorbeeld een onschuldige kriebelhoest in de nacht. Voor de ander zit er meer achter de hoest. Tijdens deze webinar gaat expert Petra Harmsen met jou in gesprek over hoesten.

Datum: Dinsdag 22 maart 20.00 uur.
Gegeven door:
Petra Harmsen
Aanmelden of meer lezen kan hier.


Webinar: Het belang van goed slapen

Hoge werkdruk en de intensiteit van wisselende diensten kunnen van invloed zijn op hoe je slaapt. En als je niet uitgerust wakker wordt, is dat weer van invloed op je werk. Benieuwd wat je allemaal kan doen om beter te slapen en je daardoor fitter te voelen? Expert Jessica ten Have gaat met jou kijken naar je slaappatroon en hoe je dat kan verbeteren. Met concrete handvatten die helpen om fitter aan je dag te beginnen, ook bij wisselende diensten in de zorg.

Datum: Woensdag 23 maart 19.30 uur.
Gegeven door:
Jessica ten Have
Aanmelden of meer lezen kan hier.


Webinar: Beweegprogramma’s in de gehandicaptenzorg

Het blijkt nog steeds lastig om voldoende beweging in te passen in het dagelijks leven, zo ook in de gehandicaptenzorg. Dat moet beter, vinden bewegingswetenschapper Alyt Oppewal en fysiotherapeut-onderzoeker Aly Waninge. In dit webinar vertellen ze meer over de beweegprogramma’s die zij hebben ontwikkeld en geven ze concrete handvatten waar je als begeleider in de gehandicaptenzorg direct mee aan de slag kunt.

Datum: Woensdag 30 maart 20.00 uur.
Gegeven door:
Alyt Oppewal en Aly Waninge
Aanmelden of meer lezen kan hier.