Een baan bij Defensie

Wil jij betekenisvol en bijzonder werk doen in ontwikkelingslanden? Militairen ondersteunen bij trauma’s en rouwverwerking? Onderdeel zijn van de bemanning van een marineschip? Of uitgezonden worden naar oorlogsgebied om daar essentiële medische hulp te bieden aan militairen en burgers? Als jij van avontuur houdt en een leuke baan in de zorg wilt, is Defensie misschien wel de perfecte werkgever voor jou.

Na een opleiding van acht maanden tot algemeen militair verpleegkundige, kun je een keuze maken uit een van de vele deelkwalificaties aan het Instituut Defensie Geneeskundige Opleidingen in Hilversum. Of het nu spoedzorg is, ontwikkelingshulp of mentale ondersteuning: bij Defensie lever je met jouw medische kennis en kunde een bijdrage aan een betere wereld.

Lees meer over deze leuke baan in de zorg op de website van Defensie.

Zorg in de laatste levensfase

Intens, maar oh zo waardevol en bijzonder: werken in een hospice. Als verpleegkundige of verzorgende bij een hospice zorg jij dat mensen op een kalme en waardige manier kunnen sterven. De focus ligt op de kwaliteit van leven. Naast het lichamelijke, is daarom veel aandacht voor psychosociale en spirituele aspecten van patiënten in een hospice.

De laatste levensfase vraagt om specifieke kennis en begeleiding, voor zowel patiënten als naasten. De meeste hospices hebben een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen, geestelijke verzorgers en vrijwilligers. Daarnaast zijn er organisaties die palliatieve zorg bij mensen thuis verlenen, zodat patiënten de laatste levensfase in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen doorbrengen.

Is zo’n bijzondere baan in de zorg iets voor jou? Voor zowel verzorgenden als verpleegkundigen zijn verschillende cursussen en opleidingen te vinden op het gebied van palliatieve zorg.

Werken als zzp’er of uitzendkracht

Heb je brede interesses en wil je graag op verschillende plekken werken in plaats van in één leuke baan in de zorg? Of weet je nog niet precies welke kant je op wil en zou je het liefst eerst op ontdekkingstocht gaan? Dan is zzp’en of werken als uitzendkracht iets voor jou!

Steeds meer verpleegkundigen kiezen ervoor om te gaan flexwerken. Professionals die volgens zo’n constructie werken in de zorg zijn erg belangrijk, want veel zorgorganisaties hebben behoefte aan flexibele invalkrachten.

Als zzp’er regel je zelf de opdrachten. Daardoor kun je overal terechtkomen en kiezen voor bijzondere en leuke banen in de zorg die jou aanspreken. Wil je graag wat meer begeleiding in je zoektocht, dan kun je als uitzendkracht gaan werken voor een detacheringsbureau. Zij kunnen jou helpen en laten zien wat er allemaal mogelijk is!

Meer weten over flexwerken? Bekijk dan de video de toekomst van de flexwerker’ of lees dit artikel over zzp’er worden in de zorg.

Werken in een gevangenis

Ook gedetineerden hebben natuurlijk toegang tot goede zorg nodig. Daarom heeft iedere penitentiaire inrichting een uitgebreid medisch team tot zijn beschikking, waarin de verpleegkundige een belangrijke rol speelt.

Als justitieel verpleegkundige ben jij het eerste aanspreekpunt voor de gedetineerden bij zorgvragen. In deze leuke baan in de zorg draai je spreekuren en loop je visites in de cellen en de isolatie-afdeling. Je komt in aanraking met een verscheidenheid aan somatische en psychiatrische problemen. Een sterke persoonlijkheid is essentieel om je werk als justitieel verpleegkundige goed te kunnen doen. Gedetineerden moeten zich bij jou op hun gemak voelen.

De opleiding tot justitieel verpleegkundige is een eenjarige post-hbo opleiding, waarin je direct voor minimaal achttien uur per week aan het werk gaat binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Reizen en werken ineen: zorg verlenen in het buitenland

Overal is behoefte aan goed opgeleid zorgpersoneel. Dit biedt jou als verzorgende of verpleegkundige de unieke kans om waar dan ook ter wereld een leuke baan in de zorg te nemen. Dus hou jij van reizen? Bekijk dan de vele mogelijkheden om in het buitenland aan de slag te gaan!

De optie om jouw beroep in het buitenland uit te oefenen, past uitstekend bij een zzp- of uitzendconstructie. Omdat je zelden te maken hebt met vaste contracten, kun je voor jezelf bepalen of- en hoe lang je naar het buitenland wil. Je kunt dit zelf regelen, maar er zijn ook detacheringsbureau’s te vinden die hierin gespecialiseerd zijn.

Bezoek één van onze evenementen

Wil je precies weten wat er allemaal mogelijk is in de zorg? Dan kun je ook het NURSE. Festival van Hart voor Zorg bezoeken. Deze is volledig gericht op starters en bijna afgestudeerde studenten. Je krijgt de kans om in één dag de hele zorgwereld te leren kennen, zodat je alle leuke banen in de zorg ontdekt. Het NURSE. Festival is meerdere keren per jaar op verschillende locaties in Nederland. Op deze pagina met evenementen vind je de actuele kalender.

Het NURSE. Festival is altijd onderdeel van de Hart voor Zorg Inspiratieweek, waarin ook het V&V Festival en Gehandicaptenzorg plaatsvinden. Op deze gezellige en leerzame dagjes uit voor zorgverleners in de ouderen- en thuiszorg (V&V Festival) en gehandicaptenzorg kun je naast interessante workshops volgen ook ontdekken welke leuke baan in de zorg bij jou past.