Iedereen moet kunnen daten op de manier die bij hen past. De volgende vier datingsites doen er alles aan om mensen met een beperking te helpen om hun prins op het witte paard te vinden. Of prinses natuurlijk.

Capido

De naam Capido is een samenvoegsel van ‘handicap’ en ‘cupido’. Hoewel ze zelf op de website aangeven dat iemand met een beperking uiteraard niet met iemand hoeft te daten die ook een beperking heeft, is deze site daar wel meer op gericht. Ze proberen op deze manier meer begrip en respect te creëren bij de mensen die via deze site uiteindelijk op date gaan.

Hoe gaat het uiteindelijk in zijn werk? Het is heel simpel. Je maakt een profiel aan, helemaal gratis, en kunt daarna per dag 5 berichten sturen naar iemand die je leuk vindt. Dit kan zowel voor vriendschap, een flirt of een relatie. Nieuwsgierig? Neem een kijkje!

Dottie

Dottie is de grootste netwerkpagina voor mensen met zowel lichamelijke als geestelijke beperkingen. De oprichtster van de website vertelt dat haar broer een beperking had en dat ze zag dat hij daardoor moeite had met het vinden van oprechte contacten. Via de website wil ze iedereen een kans geven om contacten op te doen in de vorm van vriendschap, kennis en misschien dat daar uiteindelijk meer uit groeit.

Ook hier kun je je gratis voor aanmelden. Je kunt per dag 10 foto’s of profielen bekijken en een knipoog sturen als je wel met die persoon wil kletsen. Bij Dottie worden alle profielen goed in de gaten gehouden. Ze wil niet dat mensen zich onveilig voelen.

Dating voor gehandicapten

Dating voor gehandicapten is opgezet door Michel Schniedewind, die zelf in een rolstoel zit en sinds zijn geboorte last heeft van spasmes. Zelf merkte hij dat het lastig was om op reguliere datingapps de liefde van zijn leven te ontmoeten. Dus nam hij het heft in eigen handen en zette zelf een datingwebsite op voor mensen met een beperking. Op de site kun je een date zoeken, maar ook terecht voor vriendschappen en andere connecties.

Je kunt je gratis registreren, maar voor 5 euro in de maand heb je een premiumaccount waar je veel meer mee kunt. Je kunt meer profielen zien, zelf meer foto’s toevoegen en meer reageren op anderen. Meer weten? Check dan de website.

Uniek dating

Uniek dating is een bemiddelingsbureau dat door heel Nederland te vinden is en volwassenen met een licht verstandelijke beperking aan elkaar koppelt. Ze hebben relatiecoaches en zorgen er zo voor dat mensen met een beperking op een veilige manier hun weg in de datingwereld kunnen vinden. Niet alleen wordt er gekeken of mensen op een veilige manier een liefdesrelatie aan kunnen gaan met elkaar, maar ook als je op zoek bent naar nieuwe vrienden kun je hier terecht.

Naast het koppelen en een persoonlijke intake, organiseren ze ook verschillende activiteiten waar jij en je date elkaar beter kunnen leren kennen. Denk daarbij aan bowlen of een Valentijnsdisco.

De kosten van Uniek dating liggen wel wat hoger dan de andere websites. Zo moet je eenmalig inschrijfgeld betalen voor beeldbellen of een ontmoeting. Dit ligt tussen de 40 en 45 euro. En je hebt daarnaast nog verschillende abonnementen, waarbij een jaarabonnement 13,95 per maand kost. Voor meer informatie, kijk op de site.