Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft met ongeveer drie miljoen deelnemers het een na grootste pensioenfonds van Nederland. Als je deelneemt aan het pensioenfonds lever je iedere maand 25,8 procent van je brutosalaris in als premie. Op het moment dat je op je 66e met pensioen gaat krijg je een maandelijkse uitkering, die je kan gebruiken als een soort salaris.

Helaas krijgen ook gepensioneerden te maken met inflatie. Door de stijgende prijzen komen steeds meer mensen in de knel. “Ook werknemers en gepensioneerden in de sector zorg en welzijn worstelen daarmee en komen soms niet meer rond”, vertelt PFZW-voorzitter Joanne Kellerman aan Skipr. “Daarom zijn we blij dat we in januari opnieuw de pensioenen, en ook de pensioenaanspraken voor degenen die werken, kunnen verhogen.”

Pensioenen zorg verhoogd

Die uitkering stijgt nu dus met zes procent, boven op een eerdere verhoging in oktober. Op dit moment nog niet heel relevant voor actieve zorgmedewerkers, maar het is prettig om te weten dat de pensioenen keurig meestijgen met de inflatie. Een ander geruststellend feit is dat het Pensioenfonds Zorg en Welzijn op dit moment ruim genoeg geld in de kas heeft. Voor elke honderd euro die het fonds moet uitkeren, is er ruim 115 euro beschikbaar.

Pensioenfondsen mogen dit jaar de pensioenen verhogen als ze minimaal 105 euro per honderd euro hebben. Vanaf volgend jaar moet dit 110 euro zijn. Dit zijn de regels die ook voor het nieuwe pensioenstelsel gaan gelden, waarop we de komende jaren overgaan.