Het afgelopen half jaar verschenen er bijna duizend artikelen waarin de woorden ‘zorg’ en ‘waardering’ voorkomen. Het onderwerp waardering leeft dus enorm. De artikelen gaan over initiatieven voor zorgprofessionals, het gebrek aan waardering dat medewerkers ervaren en de waardering die cliënten juist hebben voor hun verzorgers.

Ondergewaardeerd

Onlangs trok het Noordhollands Dagblad bijvoorbeeld nog de conclusie dat werken in de zorg ondergewaardeerd wordt. ‘Het is zwaar werk, maar er staat slechts een bescheiden financiële beloning tegenover’, schreef de krant na alle reacties op de stelling dat een hoger salaris het personeelstekort in de zorg niet oplost.

Om het werk aantrekkelijker te maken denken sommigen aan een hoger salaris, maar ook het werken met vaste dienstroosters wordt geopperd. De ander vindt weer dat het management beter moet. Kortom, wat nou precies onder waardering wordt verstaan en hoe er eventueel meer waardering gegeven kan worden aan zorgverleners, blijft onduidelijk.

Jouw mening

Daarom zijn wij benieuwd naar jouw mening. Vul hieronder de poll in en laat ons weten wat jij verstaat onder waardering.

Met het invullen van de poll maak je ook nog eens kans op een gratis kaartje voor de Florence Nightingale Fair of Gehandicaptenzorg Fair, de gezellige dagjes uit voor de zorgverlener.