Marisa verruilde in 2012 de financiële wereld voor de zorg. Na haar BBL opleiding (een combinatie van werken en leren) tot verpleegkundige startte ze als freelancer in een verpleeghuis. “Daar zag ik mensen de hele dag in dezelfde stoel zitten”, vertelt ze. “Ik dacht toen bij mezelf: dat moet toch anders kunnen.”

In de thuiszorg waren haar ervaringen niet heel anders. “Dan kreeg ik vijf minuten om het eten van een cliënt op te warmen en moest ik weer weg. Terwijl iemand heel graag wilt dat je langer blijft.”

Zorgondernemer

Daarvoor was ze niet gaan werken als zorgprofessional. En dus besloot ze een carrièremove te maken binnen de zorg en zich aan te sluiten bij de Zorgbutler. Daar krijgt Marisa de mogelijkheid om haar hart te volgen. Vanaf januari 2022 is ze franchisenemer bij het nieuwe woonconcept, waar ouderen met een lichte tot matige zorgvraag zelfstandig kunnen wonen.

De bewoners hebben bij de Zorgbutler de regie in handen. Ze doen zoveel mogelijk zelf (zoals koken en bezoek ontvangen). Daarnaast maken ze afspraken over de zorg met de verantwoordelijke zorgondernemer. Wat een zorgondernemer is? Dat is een BIG-geregistreerde verpleegkundige, zoals Marisa, die met het team zorgt dat de benodigde zorg altijd in de buurt is.

Kleinschaligheid en keuzevrijheid

Franchiseorganisatie De Drie Notenboomen startte in 2017 met dit nieuwe woonconcept. Er zijn inmiddels drie Zorgbutlers in Rotterdam. Elke locatie bestaat uit ongeveer 40 zelfstandige appartementen. Daarnaast zijn er op iedere verdieping gemeenschappelijke ruimtes, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Kleinschaligheid, ondernemerschap en keuzevrijheid staan centraal.

“Ik was meteen overtuigd”, vertelt Marisa over het worden van zorgondernemer. “Het kleinschalige, de korte lijntjes en de ruimte om naar eigen inzicht zorg te leveren, spreken mij erg aan. En het is mooi om te zien dat je bewoners hier met elkaar verbindt. Het is precies wat ik zocht.”