Op 21-jarige leeftijd maakte Teun Toebes de keuze om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis te gaan wonen. Hiermee wilde hij laten zien dat wij als maatschappij ons beeld van dementie moeten aanpassen. In het boek VerpleegThuis beschrijft hij hoe zijn leven in een verpleeghuis beleeft en wat er veranderd zou moeten worden. Zijn boek werd enorm goed ontvangen en wordt nu dus verfilmd met hulp van de beste filmmakers van ons land.

In de serie neemt de 21-jarige student Toon, uiteraard gebaseerd op Teun, de beslissing om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis voor mensen met dementie te gaan wonen. Dat zal niet alleen zijn leven, maar ook dat van de bewoners voorgoed veranderen.

Het boek

Het boek van Teun en zijn goede vriend Jonathan de Jong is een echte bestseller. Het debuteerde op nummer 1 in de bestsellerlijst en is nu al ruim 50.000 keer verkocht. Ook wordt het boek uitgebracht in Duitsland en zijn Engelse en Arabische vertalers bezig om het boek in hun taal beschikbaar te maken.

Afgelopen september sprak Teun op ons Wet zorg en dwang-congres. Daarvoor hebben wij hem ook geïnterviewd. Lees hier het interview met Teun.