Om de zorg in Nederland toekomstbestendig te houden, moet de druk op de zorg verlaagd worden. Volgens VGZ kunnen digitale gezondheidsservices daar een belangrijke rol in hebben. Daarom hebben ze hun eigen app getransformeerd in een appstore met daarin allerlei handige zorgapps. VGZ is de eerste zorgverzekeraar in Nederland die dit doet.

De app biedt je, naast het regelen van praktische zaken rond je zorgverzekering, apps en websites aan van aanbieders van digitale zorg- en gezondheidsdiensten. Daaronder vallen diensten van VGZ, maar bijvoorbeeld ook Mijn Leefstijlcoach van Albert Heijn, de Nationale Apotheek of Medapp.

“Onze leden hebben steeds meer behoefte aan digitale services”, legt Erwin Koekoek, innovatie catalyst bij VGZ uit in een persbericht van VGZ. “Zij verwachten veel zaken via een app te kunnen regelen. De app is het startpunt voor alle servicetaken van de leden van VGZ.”

De komende tijd zullen er meer diensten worden toegevoegd aan de VGZ-app. “Het aanbod is steeds in ontwikkeling en wordt nog fors uitgebreid op het gebied van gezondheid, maar juist ook voor zorg. Hierdoor hopen we de zorg positief te kunnen veranderen, waarmee we efficiënter gebruik maken van de beschikbare capaciteit en de zorg voor iedereen betaalbaar houden.”