Met 770 bedden, meer dan 4500 medewerkers en zo’n 380 medisch specialisten is Noordwest een grote ziekenhuisorganisatie. Dankzij de grootte, leveren ze bovenregionale functies en hebben ze een breed aanbod aan diagnostische mogelijkheden. Bovendien stellen ze opleidingsplaatsen beschikbaar voor vrijwel alle medische specialismen.

Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch ziekenhuis met een variëteit aan specialistische zorg. Patiënten bezoeken het ziekenhuis voor geavanceerde behandelingen zoals dotterbehandelingen, hoofd-halskanker, radiotherapie, IVF, traumatologie en neurochirurgie. De ziekenhuisgroep beschikt over geavanceerde faciliteiten waarmee complexe diagnoses kunnen worden gesteld en behandelingen kunnen worden uitgevoerd.

Naast het verlenen van zorg, heeft de ziekenhuisgroep ook een eigen opleidingsinstituut: Noordwest Academie. Jaarlijks wordt hier een groot aantal arts-assistenten, verpleegkundigen en co-assistenten opgeleid in samenwerking met Amsterdam UMC, regionale onderwijsinstellingen en andere zorgverleners. Noordwest streeft ernaar om continue educatie en ontwikkeling te bieden, zowel voor medewerkers als voor toekomstige zorgprofessionals.