Stichting Rolstoeldansen Nederland wil rolstoeldansen toegankelijk maken voor een breed publiek. De stichting organiseert diverse evenementen, wedstrijden en trainingen om de dansvaardigheden en het plezier in rolstoeldansen te vergroten.

Rolstoeldansen is voor iedereen

Rolstoeldansen is een sport en kunstvorm waarbij iedereen zichzelf kan zijn en op zijn of haar eigen niveau kan deelnemen. Rolstoeldansen biedt mensen met een fysieke beperking de mogelijkheid om te bewegen en te dansen op een manier die bij hen past. Het is een laagdrempelige en inclusieve activiteit waarbij deelnemers elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe vriendschappen kunnen sluiten.

Stichting Rolstoeldansen Nederland hecht veel waarde aan deskundige begeleiding en opleidingen voor dansers, trainers en juryleden. Zo biedt de stichting ook speciale opleidingen en trainingen aan voor rolstoeldansers en trainers. Daarnaast organiseren ze workshops en bijscholingscursussen voor dansdocenten en fysiotherapeuten om hun kennis over rolstoeldansen te vergroten en cliënten beter te kunnen begeleiden.

De stichting werkt samen met diverse organisaties en netwerken om rolstoeldansen te promoten en deelname te stimuleren. Hierbij kun je denken aan samenwerkingen met zorginstellingen, dansscholen, gehandicaptenorganisaties en sportbonden. De stichting is ook aangesloten bij de International Paralympic Committee (IPC) en de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB).