Astrid de Bruyn begon haar zorgcarrière met een in-service opleiding bij de Willem van de Bergh Stichting. “Ik riep altijd al dat ik de zorg in wilde”, vertelt ze, “maar niet in het ziekenhuis. Dat komt denk ik omdat ik toen al zo ingesteld was op gedrag en gedragsverandering. Ik noem mezelf vaak de verpleegkundige die geen pleister kan plakken.”

Ze schopte het tot manager en gaf 15 jaar leiding op allerlei verschillende locaties van ’s Heeren Loo. “Je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het aangestuurd. Maar toen begon ik ook te denken: wil ik dit blijven doen tot m’n pensioen? Ik merkte dat ik weer dichter bij de mensen wilde staan, ze ondersteunen. Want dat is waar ik mijn werkgeluk uit haal.”

Een carrièreswitch was het gevolg. Astrid de Bruyn ging zich toeleggen op vitaliteit, mensen ondersteunen en in hun kracht zetten. Ze volgde verschillende goed aangeschreven opleidingen, met als laatste de gloednieuwe opleiding tot vitaloog. Nu geeft ze trainingen bij allerlei zorgorganisaties en bedrijven.

Astrid de Bruyn merkt dat er veel stress is onder zorgprofessionals en dat zij veel aan haar trainingen hebben. “Je moet als organisatie goed zorgen voor je medewerkers, dan zorgen zij weer goed voor je cliënten. Én dan voorkom je dat ze vertrekken uit de zorgsector.”

Wil je meer van Astrid de Bruyn zien, lezen of met haar in contact komen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Astrid de Bruyn of stuur haar rechtstreeks een bericht.