Astrid begon haar zorgcarrière met een in-service opleiding bij de Willem van de Bergh Stichting. “Ik riep altijd al dat ik de zorg in wilde”, vertelt ze, “maar niet in het ziekenhuis. Dat komt denk ik omdat ik toen al gericht was op gedrag en gedragsverandering. Ik noem mezelf vaak de verpleegkundige die geen pleister kan plakken.”

Ze schopte het tot manager en gaf 16 jaar leiding op allerlei verschillende locaties van ’s Heeren Loo. Na deze 16 jaar dacht ik: wil ik dit blijven doen tot m’n pensioen? En ben op zoek gegaan naar mijn eigen werkgeluk.

Een carrièreswitch was het gevolg. Astrid ging zich toeleggen op vitaliteit, mensen ondersteunen en in hun kracht zetten. Ze volgde verschillende opleidingen, met als laatste de opleiding tot vitaloog. Nu geeft ze trainingen bij allerlei zorgorganisaties.

Astrid vindt: “Je moet als organisatie goed zorgen voor je medewerkers, dan zorgen zij weer goed voor je cliënten. Én dan voorkom je dat ze vertrekken uit de zorgsector.” Dat zorgt voor behoud maar ook voor lager verzuim.

Wil je meer van Astrid de Bruyn zien, lezen of met haar in contact komen? Bekijk dan hieronder de webinars, video’s en verhalen van Astrid de Bruyn of stuur haar rechtstreeks een bericht.